Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Квітень » 16 » Як собаки кабанів ганяли…
10:48 AM
Як собаки кабанів ганяли…
Полювання без пса — прогулянка. У цьому переконані завзяті мисливці. Чотирилапий товариш завжди прослідкує, аби всі трофеї господаря однозначно опинилися у його торбині. Однак, наші менші друзі не проти й позмагатися у агресивності, майстерності, чутті і спритності. Що й довели міжнародні змагання мисливських собак, проведені у Глибоці Всеукраїнським клубом німецького ягдтер’єра КСУ та районним товариством мисливців та рибалок.

Наближаючись до місця змагань, зрозуміли одразу — ентузіазму й азарту тут 100 %.  Голова райдержадміністрації Микола Загарюк, заступник голови районної ради Петро Тимофтій, заступник голови селищної ради Василь Крилюк побажали всім успіху та фортуни.
 Першого дня відбулись зустрічі „хвостатих мисливців” з „рудим” бешкетником у своєрідному П-подібному капкані. Слід було зробити розминку з лисом і або вигнати його, або правильно спіймати на місці. За звання кандидата в інтерчемпіони змагались 19 собак. Перемогли фокстер’єр з Росії Тіран (власник Л.Турченко), німецький ягдтер’єр з Києва Маша фон Рохрбачерхоф (В.Пустоваров) і такса з Словаччини Зора (Ж. Добшінський). З-поміж 33 конкурсантів за звання кандидата в чемпіони України по норовій лисиці перемогу отримали німецькі ягдтер’єри з України (Б. Кутніка), Сербії (Г. Абрамовича), Росії (Л. Турченка).
Наступного дня випробували мисливських собак у ІІІ чемпіонаті України з полювання на вольєрного кабана. Андрій Ванєціан, котрий приїхав з Ростова-на-Дону, привіз шестеро ягдтер’єрів звіринця „Донская стая”, один з яких Джо-джо змагався під першим номером. Але за відведених 10 хвилин кабана не знайшов, через що виглядав засмученим. Але й власник теж стомився, повертаючись з Джо-джо крутою гіркою вольєра до гурту спостерігачів.
Ягдтер’єр Юліан під №3 просто рвався у бій з кабаном, бажаючи „показати всім клас”. Були й сміливці, котрим через те, що пішли до кабана надто близько, довелось накласти кілька швів… Чемпіоном України по вольєрному кабану став ягдтер’єр Ас з Сербії (вл. В. Джовіка).
Борсук — тварина невелика, але досить спритна, агресивна і вміє захищатися. Поміряли сили з ним 15 азартних конкурсантів. А спритнішими стали німецькі ягдтер’єри Дона-Ема (вл. І. Жмурко) з України, Астор (вл. Д.Кобелев) з Росії, Бонд (вл. І. Жмурко) з України.
Кращою молодою собакою змагань визнали німецького ягдтер’єра Астор з Росії (вл. Л. Турченко). А кращим норовим мисливцем Буковини-2013 стала ягдтер’єр Маша фон Рохрбачерхоф (В.Пустоваров) з України.
Найціннішими призами стали смартфон та шукач для роботи під землею, а також кубки і дипломи.
Ні дощова погода, ні сильні конкуренти з Росії, Словаччини, Чехії, Сербії, Польщі, України не викликали сумніву йти проти звіра чи ні. Шанувальники породи і мисливства хвилювались за своїх улюбленців, вони ж прагнули бути кращими і першими.

Лариса Дущак.
Фото Петра Митранюка.






Переглядів: 751 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
nanewday@mail.ru