Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Листопад » 25 » Духовність
2:58 PM
Духовність
У Димці відзначили 110 років церкві та звели  хрест жертвам тоталітаризму
Минулої неділі у Димці відбулося архієрейське богослужіння, яке провів вікарій Чернівецько-Буковинської Єпархії, Єпископ Хотинський Мелетій та група священиків на чолі з благочинним Глибоцького благочиння митрофорним протоієреєм отцем Іоаном Гордою. Це духовне свято відбулося з нагоди 110-річчя місцевого Божого храму Святих Апостолів Петра і Павла.

До свята громада підготувалася завчасно. У церкві зробили гарний ремонт, провели благоустрій території і все це завдяки настоятелю отцю Василю Казаку та сільському голові Михайлові Сирбу.  Маючи суттєву підтримку громади, їм вдалося довести святиню села до зразкового вигляду, а якщо додати до цього й любов віруючих до Бога, то можна вважати, що мета досягнута якнайкраще.
По завершенні святої літургії Преосвященний Мелетій освятив пам’ятний хрест, зведений на подвір’ї церкви. На ньому викарбувані імена тих сельчан, які були репресовані або постраждали внаслідок репресій тоталітарного режиму.
Після привітання Єпископа Мелетія та благочинного отця Іоана до присутніх звернулись голова райдержадміністрації Микола Загарюк та голова райради Валерій Ротар. Очільники Глибоччини вручили подяки активістам села та запевнили присутніх у сприянні розвитку та зміцнення духовності в районі.
Вітальне слово прозвучало і з боку Генконсульства Румунії у Чернівцях, яке представляв на святі радник-посланник Іонел Іван.  Голова обласного товариства «Голгофа» Ілля Попеску  у своїй промові висловив щиру вдячність за підтримку у зведенні пам’ятного хреста: «Я вдячний що до моїх скромних фінансових можливостей, які обмежуються власною невеликою пенсією, активісти села доклали чимало зусиль і імена ваших односельчан сьогодні повернулись додому»,- сказав І.Попеску.
Емоційним був виступ сільського голови Михайла Сирбу, який зазначив, що цей пам’ятний хрест вже давно мав бути зведений, але на все воля Божа. Певний час не змогли визначитись з місцем встановлення. Але, нарешті, завдяки підтримки громади та отця-настоятеля Василя Казаку, підібрано поважне місце. «Нам відомо, що на цьому хресті викарбувані  імена не всіх димківчан, які постраждали під час тоталітарного режиму, але ми готові дослідити це питання і увіковічнити їх», — сказав Михайло Сирбу.







Переглядів: 485 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
nanewday@mail.ru