Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Вересень » 19 » Децентралізація влади та інші зміни до Конституції: чи почують пропозиції Глибоччини?
11:35 AM
Децентралізація влади та інші зміни до Конституції: чи почують пропозиції Глибоччини?

У сесійній залі Глибоцької районної ради відбувся захід, на якому обговорили законопроект „Про зміни до Конституції України”. У роботі взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Григорій Тіміш, начальник юридичного відділу обласної ради Марія Єленіч, начальник районного управління юстиції Дмитро Гафу, депутат райради Вероніка Грицку, а також сільські голови, керівники структурних підрозділів РДА, установ та організацій району.

Привітав присутніх Г.Тіміш, який наголосив на необхідності проведення змін до основного закону України. Марія Єленіч звернула увагу на такі нововведення, як запровадження посади представника Президента України на обласному та районному рівнях, які матимуть наглядову функцію, передача більшості повноважень органам місцевого самоврядування. Також говорила про принцип субсидіарності місцевого самоврядування (тобто, рішення прийматимуть на найнижчому рівні, а верхні ланки влади вдаватимуться до будь-яких дій лише у тому разі, якщо їхні дії будуть ефективнішими), про трирівневу структуру адміністративно-територіального устрою (регіони — райони — громади), про добровільне об’єднання сільських громад.
Д.Гафу говорив про заходи, які організували у нашому районі у цьому напрямку: відбулись зустрічі у Йорданештах, Старому Вовчинці, а також наради із секретарями сільських рад, у рамках яких довели до уваги громад зміни, які передбачає законопроект та заслухали пропозиції. 
Серед отриманих думок: голову районної та обласної рад має обирати громада, у районах представник Президента не потрібен, кількість народних депутатів Верховної Ради варто зменшити тощо.
Депутат райради В.Грицку наголосила, що децентралізація влади повинна притягнути за собою і реформи в інших сферах: агропромисловій, митній, малого та середнього бізнесу.
Наприкінці присутні запропонували своє бачення змін до Конституції. Власне, цією можливістю багато хто скористався, але дехто засумнівався: чи прислухаються до їхніх думок. Запевнили, що всі пропозиції врахують.

Георгій СЕМЕНЮК.

 

Переглядів: 415 | Додав: heavymetal2006 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
nanewday@mail.ru