Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Листопад » 25 » А в Йорданештах напередодні храмового свята освятили дві каплички
2:46 PM
А в Йорданештах напередодні храмового свята освятили дві каплички
У неділю на території  комерційного центру «Ардан», на розі вулиць Головної  та Штефана чел Маре, була освячена капличка на честь  Святого Іоана Сучавського. Її побудував приватний підприємець Іван Іллюк разом з дружиною Оленою та синами Миколою та Михайлом. Ця працьовита сім`я доклала чимало зусиль аби до храмового свята відчинити двері каплички, щоб люди, які йдуть до магазину, чекають на автобус або просто прямують дорогою, мали можливість запалити свічку і мовити молитву за здоров’я та успіх у справі.
Церемонію освячення здійснили священики Марчел Ніцу, Ілля Гушулей, Юрій Шумаков, Іоан Банилян та диякон Микола Мамоля – всі мешканці Йорданешт, разом з місцевим хором «Фіій Арбороасей» у присутності багатьох вірян. З подією привітав ґазду та односельців сільський голова Георгій Лютик, а глава сім`ї, яка пожертвувала во ім`я Бога, підприємець Іван Іллюк, висловив щиру вдячність тим, хто допоміг йому у будівництві, оформленні та придбанні святих дорогих образів для каплички.
***
У вівторок ще одна святиня цього села була освячена на околиці села. Неподалік від межі із сусідньою Ропчею, в пару сотень метрів від траси, що веде з Глибоки на Сторожинець, на куті Корнець розташований гарний сучасний маєток сім`ї Георгія Білецького. Саме він разом із дружиною Михайлиною та сином Михайлом побудували капличку.
Ця родина добре відома у Йорданештах та сусідніх селах як працьовита, така, що любить землю. Власне, тому на подвір`ї чимало сільськогосподарської техніки. Але і будівельні справи їм не чужі і живуть вони з вірою в Бога. Тому і вирішили побудувати капличку для себе, для сусідів, для перехожих. Сім священиків разом із благочинним району отцем Іоаном Гордою запросили господарі на освячення нової культової споруди на честь Святих Архангелів Михаїла та Гавриїла.   А разом з ними прийшли розділити радість вся велика родина та односельці.

Сторінку підготував Микола Шапка.
Фото автора.




Переглядів: 512 | Додав: Newday | Рейтинг: 1.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
nanewday@mail.ru