Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Лютий » 21 » «Народне віче» у Глибоці за дочасні вибори та негайну зміну влади
2:04 PM
«Народне віче» у Глибоці за дочасні вибори та негайну зміну влади
Скликане Скликане «Народне віче» міжфракційним об’єднанням депутатів місцевих рад «Глибоцька народна рада» зібрало близько дві сотні учасників.  Можливо не кількістю, а одностайністю присутніх відзначилось «Народне віче», що стало швидким і безпосереднім відгуком  на події 18 лютого у центрі Києва.



Адже того дня і ночі там загинули десятки активістів Євромайдану, а з ними і чимало правоохоронців внаслідок загострення протистояння влади та мітингувальників. Тож, після молебня за пропозицією депутата районної ради Григорія Ванзуряка вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. 
До мікрофону раз за разом підходили також депутати райради Петро Панчук, Григорій Тіміш, голови районних осередків партій «Свобода» та «За Україну» Ілля Лопуляк і Володимир Григорчук, студентка Чернівецького медичного університету Христина Гончар, член виконкому селищної ради Євгенія Царик, керівник обласного автомайдану Олексій Коломієць, селищний голова Костянтин Горячко та інші. У їх емоційних виступах звучали гострі критичні слова на адресу як центральної влади у столиці, так і місцевої — обласної та районної. Прозвучали вимоги про негайну відставку Президента України Віктора Януковича, голів обласної і райдержадміністрацій Михайла Папієва та Миколи Загарюка, припинення діяльності Партії регіонів усіх рівнів. 
Учасники «Народного віче» у Глибоці одностайно прийняли кілька резолюцій, зокрема про дочасні вибори депутатів як місцевих рад, так і Верховної Ради та Президента України, неприпустимість репресій та переслідувань чесних громадян з боку влади і правоохоронних органів. Водночас, було запропоновано встановити прапор Євросоюзу на будинку районної ради та РДА, а Центральну площу у селищі назвати іменем Героїв Євромайдану у Києві.
Тут же виступаючі назвали номери телефонів «гарячої лінії» Євромайдану «SOS». Це, зокрема, 068-5481241, 063-3379573 і 066-6849830, за якими можна отримати термінову юридичну консультацію.
І ще одне. «Народне віче» завершилось у Глибоці мирно, без жодних спроб штурму держустанов, захоплення влади.
Микола Шапка,
 Василь Гейніш.
Фото Петра Митранюка.








Переглядів: 434 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
nanewday@mail.ru