Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Березень » 18 » Sport
4:45 PM
Sport
Турнір, як справжнє свято

Як ми вже анонсували, 10 березня у Карапчеві відбувся відкритий турнір із настільного тенісу, в якому взяли участь 38 майстрів малої ракетки з сіл Йорданешти, Купки, Кам’янки, Старого Вовчинця, Слобідки і Ропчі (Сторожинецький район), а також з Глибоки. Змагання проводились за олімпійською системою, а три перші місця у них посіли Костянтин Призишнюк, Міхай Шапка, Микола Воробець з Карапчева, Йорданешт і Кам’янки. Їх нагороджено кубком, грамотами та подарунками організаторів турніру — Карапчівської сільради і місцевого приватного підприємця Миколи Ватаманеску.
Спеціальний приз вручили і найстаршому учаснику — глибочанину Дмитру Зозуляку, якому 66 років.
У проведенні змагань допомогли вчителі фізвиховання Карапчівського ліцею Валентин Бойку, Василь Шородок та Георгій Савчук, а також  Мірча Іонець — директор будинку культури і тренер-викладач Глибоцької ДЮСШ Прокіп Стрельчук і Микола Лях, за що їм висловили щиру подяку організатори турніру.

Змагання найкращих „майстрів гачка та мормишки”
Прокинутися ні світ, ні зоря, висидіти над ополонкою кілька годин, щоб спіймати коли рибину, а коли облизня. Такі випробування — дріб’язок лише для справжніх ентузіастів. Любителі рибної ловлі мали можливість показати майстерність на районних змаганнях, що відбулись на ставу у с. Опришени.

Якщо влітку долучається і жіноцтво, то спробувати себе у морозні дні наважились 26 мужчин. Впродовж трьох годин вони спочатку пробурювали лунки, підгодовували рибку кашею, кормами, мотилем… Щедріше і смачніше, бо хто більше спіймає — той і переміг.
Правда, довелося добре закутуватися та запасатися чаєм у термосах.
Ось затріпотіли на гачку короп, карась, окунь. І з’явились переможці. Першим став Віталій Іванов зі Сторожинця, котрий спіймав 820 грамів риби. Георгій Якобенюк з Ропчі „наловив” 740 грамів і переміг з другим результатом. Третім був Анатолій Гнат з Тисівців, у котрого рибини піймалось 580 грамів. Їм, а також найстаршому рибалці змагань Миколі Поборозному (1959 р.н.) з Новоселиці та наймолодшому Іванові Банческу (1993 р.н.) з Ропчі вручили грамоти і цінні призи: комусь рибальський ящик чи бур, зимові або літні вудки, блешні…
Непогано проявили себе й учасники Глибоцького району: Максим Фернега, Руслан Іонець, Василь Ткачук, Іван Одайський, Андрій Сорощук, Юрій Лупуляк, Сергій Тарнавський. Голова Глибоцької райради УТМР Сергій Круліковський вдячний підприємцю Василю Радукану за дозвіл на проведення риболовлі на ставу.
Закінчились змагання. Більшість рибалок роз’їхалися до своїх теплих домівок, а найбільш наполегливі та заповзяті повернулися на лід до своїх ополонок. Коли ще випаде така нагода зайнятися улюбленим хобі? Не сьогодні, то завтра крига скресне, і доведеться чекати цілий рік, щоб піти на зимову риболовлю!

Змагання, турніри
Минулого тижня відбулось кілька змагань, які проводились за сприяння РО ВФСТ «Колос».
Зокрема, в ФОК «Олімпія» м.Чернівці підбувся традиційний турнір з футзалу серед команд дівчат, присвячений Дню 8 Березня. У ньому взяли участь футзалістки «Надії» з Турятки та збірна Кам’янської ДЮСШ.
Юні кам’янчанки  здобула третє місце, а переможцем турніру стала команда «Надія»
Переможців і призерів нагородили, кубками, пам’ятними медалями, дипломами.
Кращими гравцями стали Крістіна Алергуш та Іванна Ротар з Кам’янки та Яна-Марія Гузлеу з Турятки.
*  *  *
У с.Турятка, відбувся традиційний турнір з волейболу пам’яті братів Ротарів за  участю гостей з сіл Молниця та Дяківці Герцаївського району, а  спортсменів Глибоччини представляли волейбольні команди Сучевен, Димки, Станівців і, власне, господарі майданчика.
Димківські волейболісти вибороли   третє місце.
Переможцем змагань стала команда  Молниці, а другу сходинку посіли волейболісти Дяківців.
Визначали наймолодшого і старшого  гравців  — Юрія Громея та  Євгена Ілуцана з Турятки та  Сучевен. Кращим гравцем турніру назвали Олександра Омарова з Димки. Всіх їх нагородли відповідними призами, а в церемонії нагородження взяв участь Михайло Божеску — заступник голови Глибоцької райдержадміністрації.
Антон Телегуз,
голова райорганізації ВФСТ «Колос».

Серед керманичів національної федерації — двоє глибочан
Нещодавно у Києві відбувся IV з’їзд національної федерації спортивного туризму України. Варто відзначити, що вчетверте, а це 16 років поспіль, туристська громада довірила посаду голови ревізійної комісії федерації керівнику турклубу «Меридіан», директору Глибоцького центру туризму і краєзнавства Анатолію Дудці.
Президентом федерації вперше обрано ще одного нашого земляка — випускника Глибоцької ЗОШ, а нині  — заступника ректора Київського університету туризму, економіки та права, професора Валерія Цибуха.

Старт за стартом
У спортивних залах Глибоцького ліцею і Глибоцької ДЮСШ стартувала першість району з волейболу (чоловіки) у залік сільських спортивних ігор 2013 року. У церемонії відкриття турніру взяв участь заступник голови РДА Михайло Божеску.
Успішно виступила на змаганнях команда с.Сучевени, яка здолала опір суперників з Карапчева та Станівців відповідно з рахунками 2:0 і 2:1.
* * *
Цьогоріч вперше команда Глибоцького району від ВФСТ «Колос» з армспорту на чолі з Віталієм Опалком (с.Йорданешти) виступила у чемпіонаті області. До складу глибоцької команди ввійшли Михайло Вікован, Михайло Томащук, Іван Міглей (всі з Ропчі), Ілля Семенюк та Ілля Божеску (обидва з Йорданешт). Наші спортсмени здобули почесне 3 місце, за що нагороджені кубком, пам’ятними медалями та дипломами.
Антон Телегуз,
голова райорганізації
ВФСТ «Колос».
* * *
Наприкінці лютого дівочі команди Волоцької ДЮСШ (НВК Турятка) брали участь у фінальних змаганнях з міні-футболу, що проходили у м. Переяслав-Хмельницький Київської області. У двох вікових групах (1998 р.н. та 2000 — 2001 р.н.) і серед 8 кращих команд областей України наші дівчата вибороли дві бронзові нагороди. Це,  зокрема,  старша команда «Надія» та молодша — «Буковинська надія».
Іван Горда,
директор Волоцької ДЮСШ.

Дзюдо — боротьба сильних і мужніх

Днями у Чернівцях відбувся чемпіонат області з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років та юніорів і юніорок до 21 року, в якому взяли участь і вихованці тренера Глибоцької ДЮСШ Василя Григоровича. Змагання проходили за олімпійською системою. Переможцями у своїх вагових категоріях стали Кароліна Вакарюк та Ілля Гушулей, а срібними призерами — Ірина Лінецька і Марія Шайна. Серед юніорів бронзові медалі вибороли Василь  Бугня та Іван Крохмаль. Приємно і те, що Кароліну Вакарюк запрошено до збірної команди області, яка невдовзі виступить на чемпіонаті України.
Ці здобутки, безперечно, радують, але вони були б ще вагоміші, якби всі юні спортсмени, як зазначив тренер, більш відповідально і наполегливо ставились до тренувань, адже дзюдо — боротьба сильних і мужніх.

Сторінку підготували Василь Гейніш, Лариса ДУЩАК
 та Петро Митранюк (фото).










Переглядів: 750 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru