Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Серпень » 19 » Міст у Грушівці для пішоходів та легкового транспорту збудують за 100 днів
1:55 PM
Міст у Грушівці для пішоходів та легкового транспорту збудують за 100 днів
У минулому номері «Нового дня» повідомлялось про перекриття міжнародної автотраси жителями с.Грушівка. Цією акцією вони вимагали розпочати будівництво моста.

Голова райдержадміністрації Микола Загарюк пообіцяв тоді, що роботи розпочнуть 12 серпня. Влада свого слова дотримала.
У понеділок на місце будівництва виїхали очільники РДА, районної ради, гендиректор будівельної фірми «Надія» Василь Бічер. Вже завезли бетонні кільця, гравій, доставили землерийну та підйомну техніку. Добру справу благословили і прочитали, як годиться, молитву перед початком робіт благочинний району — митрофорний протоієрей Іоан Горда та настоятель Грушівської церкви Петра і Павла отець Петро Токар.
За словами голови РДА, це єдиний міст, що залишився невідремонтованим після повені. Але на сьогодні питання вирішене. Є проект, який пройшов експертизу. Кошторисна вартість будівництва — близько 1 млн. грн.
Працюватимуть робітники ТзОВ «Надія», а гроші надасть обласний дорожній фонд.
Василь Бічер  зазначив, що міст буде пішохідний та для легкового транспорту. Будуватимуть на заливних палях, які закладуть на глибину 4 метри. Перекриття зроблять із вагонних залізничних платформ. Василь Георгійович вже відбув до Івано-Франківська щодо їх придбання.
Всю необхідну техніку та механізми фірма має, тож субпідрядників не залучатимуть. Нині облаштовують під’їзди (береги ж досить високі та стрімкі). Є ще  одна проблема: перенесення високовольтної лінії електропередач.
Сільський голова Волоки Валентин  Глопіна  зазначив, що міст будували ще 40 років тому. Тривалий час люди, аби дістатись до шляху, що веде на Чернівці і у Волоку, долали додатково кілька кілометрів в об’їзд. Сподівається, що депутатський корпус та місцеві жителі не залишаться осторонь доброї справи.  
                                                                             Петро КИРСТЮК.
       Фото Петра Митранюка.                   

Переглядів: 465 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru