Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Березень » 17 » «Замість ремонту вулиць затіяли зміну їх назв. А хто ж буде платити за все це?»
12:16 PM
«Замість ремонту вулиць затіяли зміну їх назв. А хто ж буде платити за все це?»
У нашій газеті за 28 лютого 2014 року було вміщено інформацію під заголовком „Із питання перейменування вулиць”. Йшлося про пропозиції учасників Народного віча у Глибоці щодо перейменування ряду вулиць і майдану селища. Названа інформація викликала далеко неоднозначну реакцію глибочан, зокрема дехто схвально відгукнувся на неї, інші із певною пересторогою, а хтось із явним обуренням. Мовляв, вулиці у Глибоці розбиті вщент, у суцільних ямах, а в селищній раді (засідання постійних комісій) затіяли замість ремонту доріг їх перейменування. Хто ж буде платити за різні нові довідки із зміною назв, штампів у паспортах громадян, табличках на будинках і установах..?
Із приводу таких критичних зауважень редакція звернулась до селищної ради із проханням дати людям відповідні роз’яснення. Тож пропонуємо увазі читачів інформацію заступника селищного голови Василя Крилюка:

— Фінансові наслідки щодо перейменування вулиць, безперечно, будуть. У разі зміни назв вулиць громадяни зобов’язані звернутись до державної міграційної служби (колишній паспортний стіл у райвідділі міліції), щоб отримати відповідний штамп у паспорті про зміну місця реєстрації (ця процедура безкоштовна). Якщо вулицю перейменують, то її жителям не потрібно буде шикуватись у черги до реєстраційної служби, аби виправляти адресу у документах. Зміна поштової адреси не є підставою для переоформлення свідоцтва на право власності. Усі документи, що знаходяться на руках у власників, є чинними і юридичної сили не втрачають. При будь-яких діях із нерухомістю (майно продається, дарується, передається у спадщину), коли людині за законом необхідно звертатись до реєстраційної служби, у витязі з реєстру прав власності вказується колишня адреса, а при оформленні нотаріальних договорів нотаріус вказуватиме нову адресу, і реєстрація проводитиметься вже за нею. Підставою для цього буде витяг із рішення сесії селищної ради про те, що вулицю перейменовано, який матиме реєстраційна служба.
Щоправда, додаткових витрат внаслідок перейменування вулиць можуть зазнати юридичні особи. Їм доведеться змінювати правовстановлюючі документи. Після чого необхідно у триденний термін звернутись до державного реєстратора для внесення змін (а це обійдеться заявнику у 102 гривні, для фізичних осіб-підприємців — у 10 — 20 гривень). Такі ж зміни необхідно внести і до дозвільних документів.
Водночас, відділ державного реєстру виборців повинен буде внести зміни стосовно кожної особи, яка проживає на вулиці, де змінилась назва.
Хочу додати, що глибочани мають право і надалі вносити свої пропозиції до селищної ради, оскільки перейменування вулиць буде здійснено у більш тривалий термін. Пропозиції можна подавати безпосередньо до нас за адресою: смт. Глибока, вул. Шевченка,1, або за телефоном 2-24-81.
Публікацію підготував Василь ГЕЙНІШ.

Переглядів: 605 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
nanewday@mail.ru