Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Липень » 4 » Роман Ванзуряк вивіз із зони АТО двох поранених, одному з яких дивом вдалося звільнитися з полону
11:59 AM
Роман Ванзуряк вивіз із зони АТО двох поранених, одному з яких дивом вдалося звільнитися з полону

Голова облдержадміністрації Роман Ванзуряк повернувся із зони проведення антитерористичної операції на сході країни разом з двома пораненими буковинцями – Василем Москаленком, якому дивом вдалося звільнитися з полону, та Олегом Бойчуком. Тут, у столиці Буковини, військовослужбовці продовжать лікування у місцевому шпиталі. За словами в.о. начальника Чернівецького військового госпіталю — полковника медичної служби Олексія Барбазюка, по завершенні лікування на вояків чекає реабілітація й військово-лікарська експертиза.

Свою поїздку східними регіонами України Роман Ванзуряк розпочав з відвідин чернівецьких спецпризначенців, які служать у м.Куп’янську Харківської області. Передав військовим речі першої необхідності та продукти. Поспілкувався з нашими земляками, які  знаходяться на блокпостах у Луганській області. Зокрема, Р.Ванзуряк побував на блокпосту в м.Сватове, де дислокуються буковинські інспектори ДАІ, та передав їм матеріально-технічну допомогу. Відтак відвідав військовослужбовців 80-ї аеромобільної бригади в с.Оріхове, більшість з яких є вихідцями Буковини.
«Уже тут, на місці, відчувається злий дух військового конфлікту. Тут немає місця для помилок. Спілкувався з нашими хлопцями прямо і начистоту. Їм необхідна, окрім матеріальної, постійна моральна підтримка, щоб вони не відчували себе покинутими у війні з терористами. Це важливо і це відчувається на 100%», – зазначив Роман Ванзуряк.
Втім, за його словами, бойовий дух військовослужбовців-буковинців високий. Всі вони чекають на відповідний наказ командування, за яким могли б звільнити Луганщину. 
«Всі хлопці мають бойовий досвід. Умови проживання — як на війні. Настрій нормальний. У кожного своя мотивація: одні  впевнені, що наші війська здатні знищити сепаратистів, інші хочуть помститися за своїх друзів. Але всі без виключення без перемоги над ворогом покидати зону бойових дій не збираються», — наголосив Р.Ванзуряк.
Минулого ж тижня голова облдержадміністрації відвідав військові госпіталі Чернівців, Львова, Вінниці, Києва й Харкова, де ознайомився з умовами лікування усіх військовослужбовців-буковинців, поранених під час проведення антитерористичної операції на сході України. Він подякував їм за мужність і патріотизм, а також запевнив бійців, що особисто стежитиме за перебігом їх реабілітації, контролюватиме питання належного забезпечення медичними засобами та сприятиме вирішенню нагальних проблем соціально-побутового характеру.

За матеріалами прес-служби ОДА.

 

Переглядів: 406 | Додав: heavymetal2006 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
nanewday@mail.ru