Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Травень » 8 » П’ятизіркове спортивне шоу у Карапчеві
11:27 AM
П’ятизіркове спортивне шоу у Карапчеві

Чимало прихильників спорту, а також людей, які бажають відкрити для себе щось нове та неповторне, зібрались 27 квітня у Карапчеві. Тут, як і анонсували, відбулось видовищне спортивне шоу, яке, за словами очевидців, не має аналогів у нашому районі та й на обласному рівні подібні заходи не так вже й часто організовують.
І справді, всі, хто вирішив провести свій вікенд у компанії спорту, не прогадав. Не кожного дня випадає шанс сфотографуватись на пам’ять із найсильнішою людиною України, не так уже й часто можна побачити наживо показові виступи вікінгів та каратистів і, зрештою, доволі рідко на Глибоччині змагаються спортсмени із 4 регіонів України.

Першим пунктом у сценарії силового свята був відкритий турнір з армрестлінгу, який, до речі, вже вдруге проводять у Карапчеві. З вітальним словом до учасників та численної публіки звернулись організатори та поважні гості. Зокрема, зі спеціально облаштованої сцени мовили голова Глибоцької райради Григорій Ванзуряк, який висловив надію, що аналогічні „спортивні храми” відбудуться у кожному населеному пункті Буковини. Карапчівський сільський голова Василь Іонець, подякував спонсорам, які посприяли, аби заплановане втілилось у життя. Насамперед, слова подяки лунали на адресу обласної федерації армспорту, благодійного фонду „Довіра”, місцевого приватного підприємця Миколи Ватаманеску, Глибоцької районної ради, ТзОВ „Камтранс”, фірми „Маріс Транс”, Георгія Михайловича, Василя Іримеску, Василя Шородка, волонтерів, які допомогли із організацією, а також газети „Новий день”. Від себе особисто спасибі ще одній (часом вибагливій) панні — природі, яка подарувала карапчівцям та гостям теплий та сонячний день.
Запросили до мікрофону і заступника начальника обласного управління фізичної культури і спорту Богдана Вітовського, президента Федерації армліфтингу України Володимира Дороша, а також видатну особистість у світі армрестлінгу, переможця та призера закордонних турнірів („Spain Open 2013” та „Coppa Italia 2013”), президента Федерації армрестлінгу України та водночас голову обласного осередку армрестлерів Маріуса Байку.
Для участі у відкритих змаганнях до Карапчева з’їхалась майже вся армрестлерська еліта нашої області, а також Івано-Франківщини, Тернопільщини та Хмельниччини. Поборотись на руках виявили бажання 120 учасників (одночасно на 2 столах). Суддівська бригада на чолі із Ігорем Абрамовичем із Кам’янця-Подільського раз за разом піднімала вгору руку тріумфатора. 
Після виснажливого змагального дня визначились і чемпіони. У ваговій категорії до 60 кг перемогу здобув Георгій Андріоає, який у фінальному поєдинку здолав Дмитра Руленка. Перемогою Ігоря Тодорюка завершились змагання у категорії до 70 кг. У вирішальній сутичці він переміг Юрія Шкургана. Серед армрестлерів (до 80 кг) не було рівних Миколі Трачуку, який у фіналі поборов Романа Партику. У головній зустрічі (до 90 кг) за чемпіонство боролись Назар Білінський та Андрій Проданчук. Тріумфував перший. Здолавши у фіналі Василя Токаря, переможцем категорії 90+ кг став Ілля Кавценюк. Чемпіонів та призерів нагородили грамотами та медалями.
У перервах між армрестлерськими двобоями свою майстерність демонстрували спеціально запрошені гості. Зокрема, здивували публіку вихованці та тренери клубу карате „Сентокі” на чолі з Олексієм Спрідом, які розбивали голими руками та ногами каміння, цеглу..,  або ж прибивали чолом цвяхи. З далекої епохи до Карапчева завітали і відважні вікінги з клубу історичної реконструкції „Берсерк”. Славні воїни представили фрагменти імпровізованого бою з мечами, сокирами, списами, щитами та іншою стародавньою амуніцією. Залучили вони до шоу-програми і глядачів.
Найочікуванішим моментом силового спортивного свята був показовий виступ найсильнішої людини України Костянтина Ільїна. Його майстер-клас згадуватимуть ще не раз. Розповідатимуть карапчівці та гості села і про те, як богатир за 9 секунд пролетів, мов ракета, зі 330 кг на плечах, як перекинув 360-кілограмове колесо швидше, ніж це вдалось зробити 5 чоловікам разом, як піднімав залізну колоду чи як тягав металеві валізи.
Організували також аматорський богатирський турнір, у якому взяли участь 10 спортсменів. За підсумками 6 вправ переміг Олександр Слюсар. Кубки переможцю та призерам вручив особисто Костянтин Ільїн.
Окрім спортивних подій та показових виступів, на святі була ще й цікава художня програма. Зокрема, дивували глядачів своїми виступами місцеві співачки Одоріка Бостан та Ірина Єріна, а також танцюристи Василь Ілюк та Альона Куба.

Георгій СЕМЕНЮК.

Переглядів: 485 | Додав: heavymetal2006 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru