Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Липень » 28 » Б і й ц і п е р е д о в о ї
4:32 PM
Б і й ц і п е р е д о в о ї

Валерій Краснян — доброволець із «Айдару»: «Нам дуже знадобилися б тепловізори»

Звісно, попервах у душі були вагання, але після того, як він усвідомив, що на сході України іде справжня війна, де росіяни через своїх поплічників-найманців ведуть жорстоку боротьбу за розчленування нашої держави, сказав собі: «Якщо не я, ми всі разом не захистимо Вітчизну, то хто?»

  Про своє тверде рішення поїхати добровольцем у батальйон «Айдар» глибочанин Валерій Краснян відверто  повідомив дружині і вже дорослій дочці. Ніхто з них не суперечив, зрозуміли чоловіка і батька з півслова. І лише відійшовши у закуток хати, обидвоє спішно витирали з очей сльози. А невдовзі, спакувавши валізу з найнеобхіднішим, благословили дорогу людину у небезпечну путь.
— До штабу в Старобельському районі Луганської області, — розповів сам Валерій, який у ці дні перебував у короткотерміновій відпустці у Глибоці, — я прибув у середині червня. Звідси мене разом із такими ж добровольцями із Західних областей України одразу направили на передній край у містечка Щастя та Металіст. До слова, серед добровольців є приватні підприємці, юристи, навіть доволі крупні бізнесмени — істинні патріоти України.
Як колишньому вояку строкової служби, Валерію Красняну довірили командувати невеликим розвідувальним загоном «Захід» із шести чоловік. Вже перше завдання провели з боєм. На щастя, без втрат, але здобули цінні відомості про ворога, що вельми знадобились українським силовикам.
Згодом таких завдань було ще декілька. Успішно виконане одне з них дуже високо оцінило командування і надало командиру загону відпустку. Зіславшись на відповідальність за нерозголошування подробиць цього завдання, Валерій Іванович лише додав, що воно теж завершилось без втрат і поранень бійців.
Я не міг не запитати у ході нашої короткої розмови, наскільки розвідники забезпечені зброєю, бронежилетами, харчуванням. На що Валерій Краснян відповів:
— У цьому плані все нормально, а ось тепловізорів нам дійсно не вистачає. Були б дуже вдячні, якщо б земляки-буковинці, зокрема глибочани, змогли допомогти такими приладами.
Сподіваємось, що небайдужі люди — патріоти відгукнуться на звернення розвідника, який щойно знову вирушив у зону бойових дій.
Василь Гейніш.
* * *
На знімку: В. Краснян (другий зліва) з побратимами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 449 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
nanewday@mail.ru