Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама

У рамках огляду-конкурсу драматичних колективів „Буковинська театральна весна-2014”, аматори гуртка „Родина” будинку творчості та дозвілля с.Черепківці представили на розсуд журі фрешку талановитого соловія Юрія Федьковича „Як козам роги виправляють”. 

 

Роботу колективу та його керівника — режисера-постановника Ольги Репчук — оцінили. Як результат — перше місце на обласному рівні. Це чергова нагорода, адже впродовж п’яти літ „Родина” здобуває призові місця. Саме тому журі звернулось із проханням до начальника відділу культури і туризму РДА Ольги Крючко по можливості фінансувати утримання керівника колективу, присвоїти „Родині” почесне звання „народний аматорський”, на що дуже сподіваються. 
А минулої неділі аматори сцени успішно виступили перед місцевими жителями. Ольга Репчук завдячує учасникам ... Читати далі »

Переглядів: 377 | Додав: heavymetal2006 | Дата: 2014-08-11

Державна служба зайнятості готова сприяти Вашому працевлаштуванню!
Вам обов’язково допоможуть у:
• пошуку підходящої роботи - тимчасової і постійної;
• отриманні інформації та консультацій щодо сприяння зайнятості;
• участі в громадських оплачуваних роботах;
• професійній підготовці, перепідготовці і підвищенні кваліфікації, зокрема з видачею ваучера для вікової категорії «45 +»;
• отриманні статусу безробітного.
Якщо Ви шукаєте роботу, зверніться до найближчого центру зайнятості.
У державній службі зайнятості єдина база вакансій для всієї України.
Усі вакансії - у вільному доступі.
Реєстрація в центрі зайнятості проводиться незалежно від зареєстрованого місця Вашого проживання або перебування.
Для реєстрації слід мати:
• паспорт громадянина України ... Читати далі »

Переглядів: 370 | Додав: Newday | Дата: 2014-08-07

До Дня високомобільних десантних військ Збройних Сил України колектив РБТД, начальник відділу культури і туризму РДА Ольга Крючко навідались до солдатів, офіцерів, медичних працівників Чернівецького військового госпіталю (військової частини А1028) з невеличким концертом.
Музичні вітання дарували Софія Верхоляк та Емма Лупуляк, Юлія Джугалик, Анатолій Когут, віртуозність гри на саксофоні продемонстрував Іван Чупрун. Приватний підприємець Таїсія Ковальова надала п’ять упаковок мінеральної води.
Лікар закладу, майор медичної служби Андрій Засуха констатував, що на сьогодні у хірургічному і травматологічному відділеннях військового госпіталю лікуються 46 хлопців. Всі вони середнього та легкого ступенів важкості, стабільні. Є й такі, котрі хочуть долікуватись і повернутись до захисту нашої країни. Важко поранених лікують у найближчих медичних закладах: з Луганщини направляють на ... Читати далі »

Переглядів: 420 | Додав: Newday | Дата: 2014-08-07

Указ Президента України «Про часткову мобілізацію» діє з 24 липня 2014 року. Згідно із ним почали видавати мобілізаційні розпорядження, в тому числі і Глибоцький об’єднаний районний військовий комісаріат. Термін чинності названого Указу, як відомо, 45 діб.
Аби з’ясувати ряд особливостей, що викликані у зв’язку з оголошенням Указу, кореспондент «Нового дня» мав розмову з райвійськкомом Іваном Ванзарем.

— Отже, Іване Георгійовичу, кому вручають мобілізаційні розпорядження?
— Ці документи отримують всі військовозобов’язані, які знаходяться на обліку у нашому райвійськкоматі. Це солдати, сержанти, старшини віком від 19 до 50 років, а офіцери — до 60 років.
... Читати далі »

Переглядів: 1960 | Додав: Newday | Дата: 2014-08-07

Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці. У випадку мобілізації губернатору слід прибути до Глибоцького військкомату.
«Люди обурюються, мовляв чому мобілізаційні розпорядження не отримують чиновники, їх діти? Цим вони мотивують перекриття доріг. Так, вони мають рацію. Якщо влада говорить про чесну і справедливу мобілізацію, то першими такі мобілізаційні розпорядження повинні отримати ми. Я своє отримав. І тому закликаю всіх буковинських чиновників, депутатів, представників місцевого самоврядування, місцевих авторитетів піти до свого військкомату і отримати свої мобілізаційні розпорядження. Бо іноді чиновникам «забувають» їх вручити… Я думаю, що після такого кроку ми маємо моральне право вести діалог з мітингувальниками і робити необхідні кроки по відношенню до тих, хто штучно підігріває ситуацію у Чернівецькій області», — написав Ванзуряк.

 

 

... Читати далі »
Переглядів: 363 | Додав: Newday | Дата: 2014-08-07

 

У середу по завершенні роботи пленарного засідання ХХХ-ї позачергової сесії депутатам районної ради вручили мобілізаційні розпорядження.
Своє розпорядження першим показав учасникам сесії голова районної ради Григорій Ванзуряк, який закликав своїх колег- депутатів наслідувати його приклад і отримати мобілізаційні документи. Їх вручили представники виконавчого апарату районної ради та районний військовий комісар під розпис. Щоправда, до цього депутати ще раз з’ясували, що це означає і яка різниця між «моброзпорядженням» і «повісткою».
Депутати висловились за необхідність проходження відповідної медичної комісії. Однак, чи відбудеться це і яким чином — слід вирішити фахівцям  найближчим часом.
Щоправда, не всі депутати  поспішали стати в чергу на отримання мобілізаційного розпорядження. Як ста ... Читати далі »

Переглядів: 392 | Додав: Newday | Дата: 2014-08-07

 

Недарма кажуть, що талановита людина має хист до всього. Переконався у цьому під час розмови з Іваном Касіяновичем Топало. Отож ця розповідь про нього — багаторічного директора школи та ліцею, засновника і керівника музею та здібного військового.
Іван Касіянович народився 6 серпня 1934 року у Старому Вовчинці на куті Глюжа. Батьки були землеробами, тато 14 років працював у Канаді, у тому числі і на відомих заводах Рокфеллера. Закінчивши семирічку у рідному селі та середню школу у Кам’янці, молодий Іван подався до міста.

— Протягом 1952-1954 років, — розповідає він, — вчився у Чернівецькому державному учительському інституті на історичному факультеті. Направили вчителем історії у Банилівську школу (тоді ще Вашківського району). Однак в ... Читати далі »

Переглядів: 559 | Додав: Newday | Дата: 2014-08-07

Православна церква вшанувала пам’ять рівноапостольних

Володимира та Ольги — хрестителів Київської Русі

Минуло вже 15 літ відколи у Глибоці зареєстрована громада Української православної церкви Київського Патріархату. З 2001 року парафіяни споруджують великий красивий храм, а службу Божу відвідують тим часом у невеликій будівлі — храмі Святої Рівноапостольної Княгині Ольги (навпроти Глибоцької ЗОШ).

Як розповів настоятель храму протоієрей Роман Грищук, спочатку планували будівлю з трьома куполами, але, врахувавши сучасні с ... Читати далі »

Переглядів: 357 | Додав: Newday | Дата: 2014-07-28

 

Наша «Козацька варта»  навідалась до Запорізької та Луганської областей

14 липня представники громадського формування «Козацька варта» (І.Лопуляк, В.Личак, Ю.Боднарюк, Ю.Букатар, І.Петрук, О.Гаць, А.Бельмега) подались автобусом до Запорізької області, де зараз дислокується Чернівецький батальйон територіальної оборони, охороняючи кордон України. Нашим землякам передали понад 3 тонни продуктів, питну воду, засоби особистої гігієни, а найголовніше — бронежилети, снайперські приціли… Все це змогли придбати завдяки небайдужим мешканцям Глибоцького, Сокирянського, Кельменецького, Герцаївського районів, м.Чернівці, керівництву області, районів, міським, селищним та сільським головам, приватним підприємцям. Всім їм низький уклін та велика подяка!
Вночі 18 липня повернулись, а вже 21 липня прямув ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Додав: Newday | Дата: 2014-07-28

 

 

 

Ліки і тепловізори — для військовослужбовців

Глибоцька районна центральна комунальна лікарня упакувала два ящики необхідних медикаментів, а на зібрані кошти колективів Верхньопетрівецького, Їжівського, Банилівського лісництв та Чудейського нижнього складу ДП «Сторожинецьке лісове господарство», які очолюють жителі Глибоцького району, закупили для військовослужбовців тепловізори на 49 тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 367 | Додав: Newday | Дата: 2014-07-28

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 39 40 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
nanewday@mail.ru