Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама

Про це повідомив у вівторок на нараді голова районної ради Григорій Ванзуряк.

Кредиторську заборгованість  мешканцям району, які ще торік мали отримати 1 млн. 287,8 тис. грн. за здану худобу, станом на 1 вересня 2014 р. повністю погасили. Це що стосується програми «Державна підтримка галузі тваринництва», — підтвердив нашому кореспонденту Дорін Тарица, начальник управління агропромислового розвитку РДА. 
Водночас, за програмою  «Садівництво, хмелярство та догляд за молодими садами» із 535, 7 тис. грн. на вказану вище дату, виплатили садівникам Глибоччини лише 165, 4 тис. грн., — сказав чиновник.  

Наш кор.

Переглядів: 370 | Додав: heavymetal2006 | Дата: 2014-09-05

На жаль, ця невеличка розповідь про Іллю Василаша  написана не з його слів, бо з ним, живим, мені так і не довелося зустрітись. В основу лягли спогади побратимів. 

— Наприкінці 2013 року, — розповідає глибочанин Володимир Григорчук, — наші з Іллею дороги перетнулись під час поїздки з Чернівців на Майдан у Києві. Уже з перших хвилин спілкування з’ясувалось, що Ілля Василаш є справжнім патріотом України, котрий всією душею вболіває за її долю. Маючи поважний вік — (тоді 54 роки), проблеми із зором після війни в Афганістані, він ні на мить не вагаючись вирушив до столиці. І кожен з нас, бойових побратимів, дуже швидко переконався наскільки Ілля Василаш смілива людина, досвідчений вояка. До нього тягнулись, до його слів і порад прислуха ... Читати далі »

Переглядів: 712 | Додав: heavymetal2006 | Дата: 2014-09-05

А прощалися з ним понад тисяча громадян нашого району

    Наприкінці минулого тижня на Буковину надійшла сумна звістка про те, що у зоні АТО на сході України загинув Костянтин Лук’янюк з Глибоцького району. У листопаді йому виповнилося б 21. 

Останнім часом він проходив військову службу за контрактом у 24-й окремій Залізній механізованій бригаді. До військової форми йому не звикати. Він з дитинства бачив як в охайності утримувала її матуся Ольга Іллівна, яка служила на кордоні. І ми впевнені, що сотню разів мама тримала синочка на руках, проводжала до дитсадочка чи забирала звідти саме у формі прикордонника. І хоч завжди бракувало часу, та ... Читати далі »

Переглядів: 871 | Додав: heavymetal2006 | Дата: 2014-08-29

Керівники району Григорій Тіміш та Григорій Ванзуряк, головний лікар Глибоцької ЦРКЛ Іван Шкробанець провели робочу зустріч за „круглим столом” з експертом європейської фірми „Gualtiero Conti Architetto” паном Renato Del Gatto. 

Фірма відома тим, що споруджує, реорганізовує лікарні за кошти Євросоюзу. Офіси „Gualtiero Conti Architetto” розташовані у Лондоні (Великобританія), Мілані (Італія), Каннах (Франція). Наразі Євросоюз зобов’язав співпрацювати з менш розвиненими країнами: Молдовою, Україною, Грузією. Як зазначено, візит європредставників до Глибоцького району відбувся завдяки знайомству депутата Опришенської сільської ради Василя Нікори із зятем пана Renato Del Gatto Іонуцом Магою, котрий теж працює у фірмі.
Під час зу ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Додав: heavymetal2006 | Дата: 2014-08-29

Патріотичне виховання молоді у новому навчальному році стало домінантою системи освіти.  А слова «патріот», «герой» сьогодні в усіх на устах: вони все  частіше лунають з екранів  ТБ, в інших ЗМІ,  та який зміст вкладають у нього наші краяни – молоді і старші? Сьогодні до діалогу ми запрошуємо юнаків допризовного віку Глибоччини, а гостем рубрики став учасник АТО —  один із  тих, хто знає про героїзм не з книжок – глибочанин, прикордонник Чернівецького прикордонного загону відділу прикордонної служби «Порубне» –  Андрій Іонець.

«Герой – це…»

Думка молоді (за результатами опитуванн ... Читати далі »

Переглядів: 720 | Додав: heavymetal2006 | Дата: 2014-08-29

Пошта настільки органічно існує у сучасному світі, що сприймаємо її, як частину нашого життя. Неможливо уявити функціонування держави, ефективний бізнес, побут без цієї установи.

Пишається своєю роботою і начальник Тарашанського відділення поштового зв’язку Тамара Олексіївна Бучковська. Свого часу працювала у колгоспі бухгалтером. Але вже вісім літ керує відділенням. Робота, зізнається, досить складна, оскільки немає касового апарата і доводиться виписувати всі квитанції вручну. Щодня приміщення наповнене людьми: хтось щось отримує, надсилає, передплачує, сплачує… До речі, понад 200 помешкань у Тарашанах і Привороках отримують районну газету: і в цьому немала заслуга Т.Бучковської.
З кожним відвідувачем треба знайти спільну мову, загладити конфлікт, якщо виника ... Читати далі »

Переглядів: 408 | Додав: heavymetal2006 | Дата: 2014-08-22

Асоціація органів місцевого самоврядування Глибоччини, яку очолив голова районної ради Григорій Ванзуряк, побувала у Волочиському районі Хмельницької області. Ці навідини стали міцним містком дружби між двома районами. На кордоні між Тернопільською та Хмельницькою областями хлібом-сіллю нас зустрічали заступник голови районної ради С.М. Пазюк, перший заступник міського голови О.О. Васильченко, голова асоціації місцевих рад Волочиського району І.І. Брилко.  

Опісля відбувся „круглий стіл” за участю керівників району, депутата облради В.М.Чубара, сільських голів і представників місцевих засобів масової інформації. Мета — налагодити конструктивний діалог, обмін досвідом, вирішити проблемні питання. 
Перший заступник голови РДА Володимир Коваль та началь ... Читати далі »

Переглядів: 356 | Додав: heavymetal2006 | Дата: 2014-08-22

Не залишилися осторонь складної ситуації на сході України громади Волоки та Грушівки, які зібрали 206 тис. грн.

 З цих коштів (за участю Буковинського  Координаційного центру надання матеріально-технічної допомоги буковинським військовослужбовцям при Чернівецькій ОДА) закупили 2 тепловізори (102 тис. грн.)
За сприяння Глибоцької  райради придбали  генератор (5тис.грн.).  Також надано  матеріальну допомогу постраждалим учасникам АТО — пораненому військовому О.Крючку (смт.Глибокка) — 10 тис.грн., військовим С.Сарафінчану (с.Чагор), П.Тимішу (с.Сучевени), І.Крилюку, І.Іонцю (с.Просіка) — по  4 тис.грн., П.Гнатчуку (с.Ст. Вовчинець) —  5 тис.грн.,  добровольцю В.Гузу (с.Грушівка) — 34,5 тис.грн., з яких придбали спецодягу на 4,5 тис.грн., а решта суми виплачуватимуть щомісячно для підтримки даного бійц ... Читати далі »

Переглядів: 356 | Додав: heavymetal2006 | Дата: 2014-08-22

Довгоочікуване відкриття нової йорданештської кладки для пішоходів та легкового транспорту через річку Сірет відбулося влітку 2000 року. Це було справжнє свято (з телебаченням, численним керівництвом і депутатами, які сприяли у її зведенні). Настил прослужив до 2008-го (з багатьма поточними ремонтами), коли повністю замінили на новий. Відтоді минуло шість років (також з багатьма ремонтами, бо ж нічого вічного не буває). А вже цього літа міст став надзвичайно небезпечним для руху автівок та й особливо для дітей і людей поважного віку. А незабаром же початок навчального року! 

— Це вже буде третє відродження кладки? — розмірковую із сільським головою Георгієм Лютиком та незмінним виконробом будівництва і ремонту, депутатом сільради Флоріном Гушулеєм. Вони саме рахували ... Читати далі »

Переглядів: 342 | Додав: heavymetal2006 | Дата: 2014-08-22

Ця вулиця називається Толокою, і вона знаходиться у центрі Йорданешт. Тільки на відміну  від Головної артерії села її мешканці позбавлені можливості дихати хмарами пилу, особливо у ці спекотні дні. 
А саме пил, як кажуть люди, осідає і на круг для мамалиги.  Хоча б тому водії, чисто з людських міркувань, могли б їхати Головною з мінімальною швидкістю, а компетентним службам варто було б встановити відповідні дорожні знаки і час від часу запрошувати сюди працівників ДАІ для виконання норми складання протоколів. Таку пропозицію, до речі, я колись озвучив на сходці села. І люди її підтримали. 
Мабуть тому у новій частині Толоки люди продовжують зводити будинки. Бо все логічно: у центрі і без пилу.
— Власне, тому і включили у Програму соціального розвитку села на 2014 рік капітальний ремонт цих 1600 метрів дороги, — розповідає сільський голова ... Читати далі »

Переглядів: 434 | Додав: heavymetal2006 | Дата: 2014-08-22

« 1 2 3 4 5 ... 39 40 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
nanewday@mail.ru