Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Лютий » 07
Коли за справу беруться обіруч
Те, що тема доріг вже набила оскомину, мабуть, зайве говорити. Тим не менш, повертатись до неї вкрай необхідно. І, відрадно, що знаходяться люди, зокрема із депутатів районної та сільських рад, які попри фінансові труднощі сьогодення вирішують питання. Є серед них і Віктор Кулюк, котрий представляє територіальну громаду Молодії у райраді.
Саме він зумів подати приклад в організації односельців на ремонт 2,5 км центральної вулиці села. Цей відтинок асфальтівки був густо помережаний ямами, що змушувало водіїв до „фігурної їзди”. Отож і виникла потреба, аби зробити отой ремонт.
— Взялися за справу, — розповідає Віктор Петрович, — спільно з підприємцями, депутатами і активним підключенням значної частини громади села. Спершу організували збір коштів, щ ... Читати далі »
Переглядів: 452 | Додав: Newday | Дата: 2014-02-07

Незвично, але оригінально розпочалася ХХІІ сесія Глибоцької районної ради минулої п’ятниці. Як правило, на початку сесії завжди звучить Державний Гімн України. Але цього разу насампочаток двоє діточок у вишиванках, а саме Себастьян Пентелейчук з Волоки та Маргарита Тихон з Валя Кузьмина, сказали «Отче наш» українською та румунською мовами. Було зворушливо.

— Чия ідея, Валерію Манолійовичу?  —  запитав у голови районної ради по завершенні сесії.
— Моя. У ці напружені для країни дні, коли столичні події відчуваються і на периферії, скажу відверто: я переживав з приводу прийняття бюджету. Не дивлячись на те, що напередодні сесії проект бюджету на 2014 рік обговорили у комісіях та на колегії райради, думав, не дай, Боже, депутати не проголосують через якісь непорозуміння. Тоді матимемо проблеми, в першу чергу, із зарплатою вчителів, лікарів, працівників культури ... Читати далі »
Переглядів: 398 | Додав: Newday | Дата: 2014-02-07

Минулі вихідні принесли нам морози і снігові заметілі. Центральну дорогу від Старого Вовчинця до Білої Криниці на два дні замело настільки, що було „ні пройти, ні проїхати”.
З 19.00 неділі (цілу ніч аж до ранку) на шляху працювала техніка райавтодору: гусеничний і колісний трактори.
Через негоду пошкодилась лінія електропостачання (високовольтна десятка) і Біла Криниця три дні була ще й повністю знеструмлена. Через снігові замети працівники РЕМу не могли дістатися до села. Навіть хліб у місцеву крамницю не завозили.
Жителі Білої Криниці з розумінням сприйняли ситуацію.


Катерина Осипова прокоментувала:
— Зазвичай, хліб нам привозять систематично. Одного дня — чернівецький, іншого — сторожинецький. Тож, три дні самі пекли дома. А що поробиш, якщо не могли приїхати?
Артем Євсеєв вже поважного віку, одинокий, але теж не розгубився: „Я за фахом ... Читати далі »
Переглядів: 455 | Додав: Newday | Дата: 2014-02-07

Хуліганів, які поглумились над погруддям М.Емінеску, покарали
Днями у районному суді розглянули кримінальну справу щодо притягнення до відповідальності 4 глибочан, які у ніч з 13 на 14 червня минулого року пошкодили погруддя класика румунської та світової літератури Міхая Емінеску.
На лаві підсудних — Дмитро Грижинку, Олександр Куруляк, Василь Рибарчук та Віталій Тоненчук. Їхні протиправні дії кваліфікували за ч.2 ст. 296 ККУ, тобто хуліганство, вчинене групою осіб з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом.
Досудові органи з’ясували, що 14 червня 2013 року, приблизно о 1-й годині ночі, обвинувачені, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, виявили своє невдоволення щодо встановлення пам’ятника. З ... Читати далі »
Переглядів: 498 | Додав: Newday | Дата: 2014-02-07

„Новий шлях” — то „Буковинське село”
У минулому номері ми нагадали про історію створення часопису у нашому районі, який тоді називався „Новий шлях”, яке згодом перейменували на „Буковинське село”.

У вівторок 15 травня 1962 року побачив світ перший номер газети Чернівецького обкому КП України та обласної Ради депутатів трудящих по Садгірському територіальному виробничому колгоспно-радгоспному управлінню „Буковинське село”.
Чотири рази на тиждень (вівторок, середу, п’ятницю та суботу) українською та молдавською мовами листоноші приносили передплатникам колишніх районних газет Садгірського, Чернівецького, Новоселицького та Герцаївського районів. Очолив видання Й. Казимірський. Друкували матеріали про трудові будні працівників сіл ... Читати далі »
Переглядів: 376 | Додав: Newday | Дата: 2014-02-07

Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
nanewday@mail.ru