Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Січень » 20
У вівторок на центральному майдані Глибоки було гамірно та людно, адже відбувався ІV регіональний фестиваль Маланок. На це традиційне зимове дійство цьогоріч маланкувальники підготували для шанувальників народних звичаїв і обрядів давні буковинські колядки, щедрівки і віншування, колоритні танці, виступи улюблених героїв переберії: Маланки, Жида, Молодої і Молодого, Іродів, Кози та ін. Додалися, звичайно, і сучасні персонажі, які розважали і веселили вдячну публіку. І все це задля того, аби бути не схожими на своїх попередників і здивувати глядачів.



Запрошенням: „Будьте здорові і багаті — колядуйте на свята від хати до хати” закликали розпочинати дійство, що й зробив хор працівників культури району.
До вітального слова запросили шановних гостей: голову Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру, ... Читати далі »
Переглядів: 529 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-20

Лідія ЗАГАРЮК із Глибоки — володар суперпризу
Включно до середи 15 січня у редакцію приходили передплатники «Нового дня» зі своїми квитанціями, аби заявити про участь у традиційному розіграші призів Йорданської лотереї. Учасників було 369. І ось вчора розіграно 33 призи за участю комісії у складі Михайла Максимюка, Анни Кожухар та Василя Васкана, а також головного редактора газети Миколи Шапки.

Щасливим володарем суперпризу — мобільного телефону з двома SIM-картами стала Лідія ЗАГАРЮК із Глибоки.
Решта виграшів розподілились таким чином: графіни — Г.О.Аничкіна (Димка), В.І.Зеленюк (Синівці), О.В.Карлійчук (Кам’янка), В.П.Алергуш (Купка), В.Г.Дущак (Карапчів), Г.Д.Шова (Глибока), тортниці — М.Д.Скіпор (Купка), О.О.Заблотовська (Глибока), Даскалюк (Глибока. вул. ... Читати далі »
Переглядів: 496 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-20



15 січня біля погруддя Міхаю Емінеску, яке встановили у Глибоці 15 червня минулого року, відбулось урочисте зібрання з нагоди 164-ї річниці від дня народження видатного поета та Дня національної румунської культури. Зокрема, квіти до бюста класику румунської та світової літератури поклали Валерій Ротар — від районної ради, Михайло Божеску — від райдержадміністрації, Ауріка Божеску — від «Міжрегіонального об’єднання «Румунська спільнота України», а також представники первинних організацій обласного Товариства румунської культури ім. М.Емінеску.
Заступник голови Товариства румунської культури ім. М.Емінеску Микола Шапка, який був ведучим дійства, привітав присутніх та подякував добродіям, які посприяли минулоріч в облаштуванні погруддя. Також Микола Аурелович висловив сподівання, що відповідні органи покарають вандалів, які у ніч з 13 на 14 червня перед відкриттям пошкодили ... Читати далі »
Переглядів: 432 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-20

Його зміг побачити весь світ. З будинку культури велася пряма трансляція на інтернет-каналі
http://www.chv.tv/. Нині на цьому сайті можна переглянути відеозапис свята.



Наприкінці минулого тижня у Волоцькому будинку культури відбувся ІІІ районний фестиваль колядок, організований благочинним Глибоцького благочиння  УПЦ  митрофорним протоієреєм Іоаном Гордою.
 За традицією початок фестивалю благословив вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії, Архієпископ Хотинський Мелетій. Його Високопреосвященство говорив про роль виконання колядок у дні Різдва Христового. Владика, зокрема, зазначив: «Щороку ми відзначаємо Різдво Христове і щороку прославляємо його у колядках. Ми знову і знову намагаємось пережити те, що було у Віфлеємі понад дві тисячі років тому. А тут відбулася вел ... Читати далі »
Переглядів: 514 | Додав: Newday | Дата: 2014-01-20

Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru