Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Серпень » 27
Картоплю вже копають, кукурудза жовтіє, а соя ще зеленіє

Кам’янчанин Олександр ПІДЛІСНИЙ овочівництвом займається понад 20 років. Він не фермер, а одноосібник. Обробляє свої, батьківські та кілька орендованих  земельних паїв. Поле розташоване поблизу русла Сірету, тому є ризик підтоплення. Але у посушливі роки господар збирає непогані врожаї картоплі, моркви, капусти, столового буряка. 
Картоплю, зазвичай, у не такі вже й далекі часи копали у вересні, а то й у жовтні. Цьогоріч період вегетації закінчився ще у липні: бадилля висохло, тож бульби треба збирати.
Олександр Васильович викопав більш як на половині площ. Реалізовує продукцію прямо з поля   за договірною і досить помірною ціною. З гектара збирає п ... Читати далі »
Переглядів: 443 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-27

Встигала скрізь. І тепер себе знайшла. Сповна!
Уже з перших шкільних років прізвище Товарницьких її дуже дисциплінувало, зобов’язувало ретельно вчитись, бути тільки першою (не другою і не третьою) в набутті знань, поведінці, громадських справах. Добре знала, що саме таким залишив світлу пам’ять про себе дід – Василь Іванович, дуже авторитетний педагог і керівник, таким є і батько – Євген Васильович — директор Карапчівського ліцею ім. М. Емінеску, де Вероніка навчалася.
І вона встигала скрізь: відмінниця в класі, учасниця та переможниця учнівських олімпіад із різних предметів у районі та області, змагань з туристичного орієнтування, співала і танцювала, грала на фортепіано…


— Але тільки в 11 класі, — ділиться  Вероніка Товарницька, — я врешті виз ... Читати далі »
Переглядів: 545 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-27

В Опришенах лише 20% дошкільнят відвідували садок
У 2010 році була оформлена документація, згідно з якою у 2011-у розпочали будівництво дитячого садка на чотири групи у селі Опришени. Генеральним підрядником виступила науково-виробнича фірма „Капітал”. Як зазначив сільський голова Опришен Микола Попович, здати будівлю в експлуатацію планувалось у грудні 2013 року.

— Однак, — продовжив Микола Костянтинович, — у зв’язку з фінансовими проблемами, спорудження припинилось. Щоб його продовжити — потрібно погасити борг перед ПП „НВФ” Капітал”.
Сільський голова звернувся з листом до райдержадміністрації, районної ради, фінансового управління. Питання опинилось під постійним кон-         & ... Читати далі »
Переглядів: 441 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-27

Нове життя старої газети

Хто б міг подумати: якщо старі газети, журнали чи списані зошити скрутити ув трубочки, то можна сплести чимало корисних речей. Виявляється, можна, що і доводить талановита директор Новововчинецького НВК Наталія Ткачук.

Серед творчого доробку майстрині — оригінальні черевички, весела жабка, працьовитий їжачок під грибком, велосипеди, котрі можуть слугувати прикрасою будинку або цікавими горщиками для вазонів. Є й кошики, лебеді у парі…
З чого усе почалося, як народжуються нові вироби і як навчитися творити шедеври власними руками — розповіла сама майстриня.
За словами Наталії Василівни, про „паперове” лозоплетіння як вид мистецтва, дізналася з Інтернету. Оскільки батько був рукодільником — створював вироби з лози — ази плетінн ... Читати далі »
Переглядів: 836 | Додав: Newday | Дата: 2013-08-27

Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru