Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Липень » 19
Жнива у розпалі
Збирання ранніх зернових та зернобобових в районі розпочали ще до свята Петра і Павла. За даними управління агропромислового розвитку РДА до збирання підлягає 5 980 гектарів, з них 820 га озимої пшениці та 840 га ячменю, ярої пшениці – 600 гектарів, ячменю — 130, жита — 300, вівса — 760…
Станом на 15 липня у всіх категоріях господарств хліба обмолочені на площі 1 020 гектарів, із них — 630 га озимий ячмінь. Середня урожайність зернових з гектара становить 31 центнер. Із 2650 гектарів озимого ріпака вже впорали 2 050 га. Середня урожайність складає 21 центнер з гектара.
Поряд  із сільгосппідприємствами збирають збіжжя і селяни на присадибних та земельних паях.


Переглядів: 482 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-19


Засідання комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Глибоччини»

Голова районної ради Валерій Ротар взяв участь в роботі комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Глибоччини», на якій головував заступник голови райради Петро Тимофтій. Впродовж засідання було запропоновано зміни до Положення з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Глибоччини», знявши обмеження в кількості кандидатур на присвоєння даного звання. Члени комісії визначили три кандидатури для присвоєння цього звання у 2013р, які будуть винесені на розгляд сесії районної ради.

На Глибоччині відкрито Центр надання адміністративних послуг

У приміщенні Глибоцької РДА (каб.№ 8,9) за участю керівників районної влади Миколи З ... Читати далі »
Переглядів: 477 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-19


Перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць 16 липня зустрівся з представником Італійської асоціації економічного розвитку (AISVEC) Алессіо Монтанаріні. У ході перемовин йшлось про налагодження ділових стосунків, запровадження та майбутню реалізацію проектів в різних сферах життя, а також встановлення нових бізнес-контактів. Георгій Галиць та Алессіо Монтанаріні за результатами перемовин підписали Угоду про співпрацю між Італійською асоціацією економічного розвитку (AISVEC) і Чернівецькою областю.
Прес-служба ОДА.





Переглядів: 384 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-19

Бажання завести екзотичних птахів, зокрема страусів, виникло у мешканця Кам’янки Віктора Горжовського давно. Просив сестру, яка працює у Португалії, аби привезла. Та з’ясувалось, що це не так просто, бо у нас на кордоні і миша не пролізе.

Отож три роки тому Віктор Петрович придбав трьох одномісячних  страусенят на одній із ферм Новоселицького району. Покупка обійшлась недешево: по 1 тис. грн. за штуку.
— Чоловік хотів самця і двох самок, — розповідає дружина Домніка. — А згодом з’ясувалось, що на одну наречену припало два женихи. Тож минулого року одного довелось пустити під ніж і вийшло близько 80 кг м’яса, яке за смаком нагадує яловичину.
Спочатку малят годували меленим зерном, нині охоче поїдають й зелень. На зиму закривали у сараї. Зараз у вольєрі пара трирічних страусів: Черчілль і Жужа. Нині у них шлюбний сезон, тож Черчілль роздратований. Самка несе одне яйце на тиждень ваго ... Читати далі »
Переглядів: 425 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-19

Об’єднання, яке проголосили минулого місяця партії ВО «Батьківщина» та «Фронт змін», триває.  Попри те, що навколо нього опоненти шукають підводні камені, об’єднання покликане спричинити в «Батьківщині», насамперед, якісні зміни, наголошує голова Глибоцької районної парторганізації ВО «Батьківщина» Володимир Мунтян, який коментує ситуацію для нашого видання:

«Кардинальних структурних змін всередині партії не відбулося. З’їзд вніс певні зміни до статуту, організація поповнилася новими членами, але організаційно все залишиться практично так, як було. На всеукраїнському рівні додалася посада голови політради партії, яку обійняв Арсеній Яценюк, першого заступника лідера партії відтепер також обирають на з’їзді. Ним знову став Олександр Турчинов. А ще з’їзд переглянув повноваження деяких конкретних осіб. На місцевому рівні організаційно партія майже не зміниться. Офіс залишиться за старою ад ... Читати далі »
Переглядів: 464 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-19

Традиційно, у рамках святкування Дня міста Радівці (Румунія) пройшов ХХІІ Міжнародний фольклорний фестиваль „Арканул”. Цьогоріч взяли участь 12 фольклорних колективів з різних куточків Румунії, а також Польщі, Сербії, Туреччини, Греції та України. Нашу країну на цьому святі представляли народний аматорський ансамбль танцю „Ізвораш” (керівник – Роман Нагірний), народний аматорський оркестр народних інструментів Глибоцького РКБТД (Павло Овачук), cолісти Аліса Божескул, Валентин Опаєць, Іван Боднар.

Фестиваль розпочався зустріччю примаря Радівців Аурела Оларяну з керівниками запрошених колективів. За «круглим» столом учасники знайомились та обмінювались сувенірами. Потім святковою ходою колективи пройшлись містом. Три дні підряд наші земляки дарували своє мистецтво гостинним Радівцям, демонстрували танцювальну і музичну культуру Буковини. Гаряче і під бурхливі оплески вітала артистів румунська п ... Читати далі »
Переглядів: 545 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-19

В одному з попередніх номерів наш часопис інформував читачів про 440-річчя села Карапчів. Як зазначалось тоді, урочистості з нагоди свята мали відбутись у день Святих Петра і Павла. І ось довгоочікувана мить настала, у Карапчеві організували вельми цікаве та напрочуд оригінальне свято.

Переможцю — «рогатий» приз
У давні часи чимало суперечок вирішувались на спортивних аренах. Ось і у Карапчеві відповідь на питання „Хто ж перший парубок на селі?” шукали за допомогою спорту.
— Ідея організації змагань між кутами села з’явилась давно, але втілити її у життя вдалось лише цьогоріч. Сподіваюсь, що цей турнір стане традиційним, адже ажіотаж навколо нього неабиякий. Дякую односельцям, які відгукнулись на мою пропозицію та допомогли чим змогли. Це, зокрема Ми ... Читати далі »
Переглядів: 562 | Додав: Newday | Дата: 2013-07-19

Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
nanewday@mail.ru