Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Квітень » 08
Молодь об’єдналась у церковний хор
Перебуваючи на богослужінні у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що у Глибоці, мимоволі вслухаєшся у піснеспів голосів, що линуть з кліросу. І з-поміж вже звичних вловлюєш нові — молоді. Це виконує антифони нещодавно створений юний хор, яким керує глибочанка Марія Сандуляк (на фото крайня зліва).
Марія свого часу закінчила Чернівецьке училище мистецтв імені Сидора Воробкевича (вокальний відділ), потім Бухарестську консерваторію. Сьогодні працює у Чернівецькій обласній філармонії артистом камерного хору, яким керує Надія Селезньова.


— Як виникла ідея створити свій церковний хор? — цікавлюся.
— Ідею подала Наталія Сабран, котра диригує старшим коле ... Читати далі »
Переглядів: 562 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-08

Як облаштувати пункти перетину кордону, аби іноземці охоче їхали до нашої держави, а українці з радістю повертались на рідну землю?.. Саме ця проблема була основою розширеної наради, що відбулась вчора, 4 квітня, на МАПП „Порубне”. У ній взяли участь заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Василь Бурлака, голова Глибоцької райдержадміністрації Микола Загарюк, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату ОДА Алла Запухляк, заступник начальника Чернівецької обласної митниці Степан Павлов, начальник штабу Чернівецького прикордонного загону Валерій Кравчук, а також керівники окремих обласних та районних установ.

Основним у порядку денному було питання щодо облаштування пункту пропуску та його прилеглих сервісних зон, оскільки найближчим часом, за прогнозами фахівців, очікують чимале зростанн ... Читати далі »
Переглядів: 649 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-08

Минулого понеділка у місцині Варниця за участю представників районної влади, сільських голів та жителів Кам’янки, Старого Вовчинця, Багринівки, Купки, Сучевен, Карапчева відбулась траурна панахида по невинно убієнних 1 квітня 1941 року.
З Чернівців прибули голови та представники обласних товариств: «Голгофи» — Ілля Попеску, товариства ім. Міхая Ємінеску — Василь Бику. Приїхав також депутат Румунського парламенту Єужен Томак, консул Генконсульства Румунії у Чернівцях Корнеліу Чоботару, віце-консул Дениса Габор. Адвокат з Радівців Мірча Русу і його колега Лаурус Георге привезли поману — калачі та булочки. До речі, поману роздали і представники  Глибоцького територіального центру на чолі з директором Євдокією Максимюк.
Районну владу представили заступник голови РДА Михайло Божеску та заступник голови районної ради Петро Тимофтій. Як і щороку, сюди приїжджає депутат Верховної Ради України Іван Попеску з ... Читати далі »
Переглядів: 542 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-08

Перший виступ вдалий



У місті Городенка на Прикарпатті 26—27 березня відбувся міжобласний турнір з гандболу  «Придністров’я-2013» за участю шести команд (юні спортсмени 2000 — 2001 років народження).
За результатами зіграних матчів перше місце посіли господарі змагань, а другими та третіми  були вихованці тренерів Дмитра Лукашова та Анатолія Александрюка із Глибоцької ДЮСШ.
Виступ юних глибочан можна розцінювати досить успішним, оскільки вони вперше брали участь у турнірі такого рівня.
Наш кор.




Переглядів: 468 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-08

І людям прислужилась, і Богу віддячила

У неї далеко не все гладко складувалось із долею: була важка 41-річна праця на колгоспних полях і фермах, непрості сімейні стосунки, відсутність власних дітей. А на схилі літ — ще й хвороба та складна операція додались. Але вона стійко все перенесла і переносить. У свої майже 84 роки Лікерія Артемівна Тощук доволі жвава у розмові, має енергійну ходу і сама за собою доглядає.
Вона уродженка Великого Кучурова Строжинецького району, та вже з 1967 року живе у Чагрі. Віра у Бога, добродійні вчинки додають їй сил. Саме з благодійних міркувань, бажання прислужитись Всевишньому і людям спонукали її практично за власний кошт побудувати в селі дві каплички — у 2000 та 2008 роках. За однією і досі, як може, сама доглядає, іншу взяли під свою опіку теж добрі односельці. Словом, ... Читати далі »
Переглядів: 474 | Додав: Newday | Дата: 2013-04-08

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
nanewday@mail.ru