Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Березень » 18
У березні 1954 року на базі Просикурянського м’ясного радгоспу у нашому районі створили навчальний заклад, у якому готували трактористів-машиністів сільського виробництва. Минув час і сьогодні Глибоцький професійний ліцей (ГПЛ) має ліцензії з 16 професій.
У середу ГПЛ відзначав іменини. За „круглим столом” зустрілись представники влади, департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА, керівники установ, фермерських господарств, директори професійно-технічних закладів області.

Директор Глибоцького професійного ліцею Микола Макаревич розповів про здобутки та зміни. Зокрема звернув увагу на ремонт та нові меблі,  зроблені власними силами. На сьогодні тут навчаються 465 дітей, котрих забезпечують триразовим харчуванням та гуртожитком. „Державникам” виплачують стипендію. Середній прохідний бал при наборі — 7,2. Також Микола Васильович подякув ... Читати далі »
Переглядів: 743 | Додав: Newday | Дата: 2013-03-18

Кордон  на  кордоні
Лісовий обхід Дмитра Марусенка — один із найвіддаленіших у Верхньопетрівецькому лісництві. Від контори до угідь — 14 кілометрів. На 608 гектарах ростуть змішані ліси. Є й чисті ялинники. Лісові квартали межують з державним кордоном із Румунією.

У ясну погоду видно село Верхні Фратівці і Румунські Карпати. Службове житло майстра (лісовий кордон) — за якихось 20 метрів від інженерних споруд кордону (на фото). У масивах збереглись дороги, збудовані ще за часів Австрії та Румунії. Свого часу ними їхав на полювання колишній король Румунії Міхай. На цьому обході 28 років пропрацював батько Дмитра. Хлопчик ще не ходив до школи коли татко брав його до лісу і щодня пізнавав щось нове для себе. Особливо під час літніх канікул. Бо у лісі стільки ці ... Читати далі »
Переглядів: 568 | Додав: Newday | Дата: 2013-03-18

«Музика» дитячих голосів і вдячні посмішки матерів — її життя
Кажуть, щаслива та людина, яка з радістю йде на роботу і з радістю із неї повертається. Тридцять дев’ять років кожного дня акушера пологового відділення центральної районної лікарні Надії Кройтор починається з поглядів і довіри людей. Адже між звичними ранками та вечорами вона — медик за покликанням.

Родом з сусідньої Росії — Брянської області (Почепський район, село Сємци). У 1972 році закінчила Брянське медучилище за спеціальністю „акушерка” і 1974-го направили працювати медсестрою відділення переливання крові у Глибоцькій лікарні. З 1983-го — акушерка пологового відділення. «Музика» дитячих голосів і щасливі посмішки матерів, і особливий запах маленьких людей, які щойно прийшли в це ... Читати далі »
Переглядів: 612 | Додав: Newday | Дата: 2013-03-18

Турнір, як справжнє свято

Як ми вже анонсували, 10 березня у Карапчеві відбувся відкритий турнір із настільного тенісу, в якому взяли участь 38 майстрів малої ракетки з сіл Йорданешти, Купки, Кам’янки, Старого Вовчинця, Слобідки і Ропчі (Сторожинецький район), а також з Глибоки. Змагання проводились за олімпійською системою, а три перші місця у них посіли Костянтин Призишнюк, Міхай Шапка, Микола Воробець з Карапчева, Йорданешт і Кам’янки. Їх нагороджено кубком, грамотами та подарунками організаторів турніру — Карапчівської сільради і місцевого приватного підприємця Миколи Ватаманеску.
Спеціальний приз вручили і найстаршому учаснику — глибочанину Дмитру Зозуляку, якому 66 років.
У проведенні змагань допомогли вчителі фізвиховання Карапчівського ліцею Валентин Бойку, Василь Шородок та ... Читати далі »
Переглядів: 743 | Додав: Newday | Дата: 2013-03-18

Навчання у школі наближалось до завершення, і Марійка вже бачила себе десь в ролі майбутнього бухгалтера. Та, коли віддзвенів останній дзвоник, а відтак випускникам Карапчівської середньої школи вручили атестати, до дівчини підійшов директор Василь Іванович Товарницький і запропонував:

— Ось у дитсадку спиртозаводу є місце на роботу, спробуй. 
Саме так нині Марія Іванівна Єремко замість бухгалтера почала у 1966 році працювати нянькою. Невдовзі вступила на заочне відділення Чернівецького педучилища, а з 1969 року її призначили завідуючою отого заводського дитячого садка. А ще через рік ця установа, котру очолювала зовсім молода дівчина, в районі вже займала перші місця.
— Наш дитсадок,   — розповідає Марія Іванівна, — у ті часи був невеликим — всього одна група і близько двох десятків дітей. Але й опісля, коли у ... Читати далі »
Переглядів: 449 | Додав: Newday | Дата: 2013-03-18

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru