Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Липень » 11 » Табірну зміну розпочали разом з друзями з Херсонщини
1:36 PM
Табірну зміну розпочали разом з друзями з Херсонщини

Вже 17-й раз скликав туристів-краєзнавців  наметовий дитячий табір «Райдуга», який є структурним підрозділом Глибоцького центру туризму й краєзнавства. 178 вихованців гуртків та 36 педагогів з різних навчальних  закладів району з’їхались у село Просокиряни, щоб корисно й цікаво відпочити, оздоровитись, зреалізувати свої інтереси та пізнавальну активність.
Ще навесні директор Глибоцького ЦТКСЕУМ Анатолій Дудка запросив на літній відпочинок групу туристів-краєзнавців з Чаплинського та Голопристанського районів Херсонської області.

Тому особливо святковим було урочисте відкриття табірної зміни, у якому взяли участь голова райради Григорій Ванзуряк, начальник управління освіти Василь Швець, голова райкому профспілки працівників освіти Світлана Лазурко, начальник відділу у справах сім’ї, 
молоді й спорту РДА Ольга Сабран.
Діти отримали благословення від благочинного Глибоцького району УПЦ КП, настоятеля храму св. княгині Ольги селища Глибока, протоієрея 
Романа Грищука.    
Гості виступили з вітаннями, вручили  керівникам гуртків грамоти Українського Державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді за перші місця у  Всеукраїнських конкурсах та експедиціях. А ще Г.Ванзуряк та В.Швець презентували 35 навчальним закладам туристичні намети. Це результат проекту «Шкільний намет», який започаткували 8 років тому управління освіти 
та Глибоцький ЦТКСЕУМ. 
Під час відкриття табірної зміни лунали патріотичні й туристські пісні у виконанні Мар’яни Мицак та учасників гуртка «Самодіяльна й туристська пісня». А учні Глибоцького ліцею з Державним прапором України виконали музичну композицію «Діти України». Про любов до рідного краю співала Крістіана Величко з Опришенської школи, що дуже сподобалось гостям з Херсонщини — двом керівникам і 12 дітям. 
Про своє ставлення до них, сердечне тепло висловили у поетичній формі ведучі заходу Мар’яна Мицак та Володимир Романюк:
Гостей Буковина сьогодні 
стрічаєм,
Які завітали з Херсонського
краю.
Тож просимо щиро до нас 
у Карпати,
Щоб друзів знайти і разом 
мандрувати.
Наші дівчата у вишиванках подарували їм буковинські сувеніри, книги про наш край, буклети про позашкільний заклад та сфотографувалися.
Херсонець Володимир Ліфінцев заговорив про приємні враження від Буковини та її людей. Гостей зачарувала дивовижна природа нашого краю. Вони вдячні Глибоцькому центру за цікаву екскурсію Чернівцями, за ознайомлення з Опришенським музеєм археології та етнографії ім. М. Гакмана.
А попереду — ще більше вражень, емоцій та відкриттів, адже через 3 дні перебування дітей у таборі 15 груп вирушили у туристські подорожі. Група з Херсонщини мандрує разом з вихованцями Михайлівського НВК та їх педагогом Василем Гушулом, інструктором Дмитром Лупуляком. Їх маршрут пролягає Рахівськими Альпами та Чорногорою — найвищими масивами Українських Карпат.

Софія Фера,
методист Глибоцького центру туризму і краєзнавства.        

Переглядів: 412 | Додав: heavymetal2006 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
nanewday@mail.ru