Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Травень » 16 » Потрібні ще кілька комп’ютерів, один вчитель і гараж
1:26 PM
Потрібні ще кілька комп’ютерів, один вчитель і гараж

Три роки на посаді директора Черепківської ЗОШ Юрій Столярчук. Як живеться закладу і чи існують проблеми — розповідає як справжній ґазда, адже до призначення на посаду вчителював у даній школі.

— У нашій ЗОШ 24 педагоги, 203 учні. Цьогоріч матимемо 18 випускників, з яких 2 „якісних” медалістів. До прикладу, учениця 11 класу Анастасія Карлійчук зайняла 1 місце у районі з „Історії України”, була учасницею обласного етапу олімпіади, — каже Юрій Васильович.
Навчальний процес — це, перш за все, сприяння бажанню вчитися і вчити. Як розповів директор, мають шкільний автобус, який підвозить дітей Черепківців, одного учня і психолога із Слобідки. Однак, із появою автобуса з’явилась потреба збудувати гараж. Потрібні також вікна для корпусу. У старій австрійській будівлі вікна нові дерев’яні. Пресу для закладу передплатив випускник школи — науковець Михайло Лукинюк. Генеральний директор ТзОВ „Надія” Василь Бічер подарував цеглу для спорудження внутрішніх вбиралень, які „з горем навпіл” завершили.
— Проблемою є те, що близько 70 учнів села дістаються до Глибоцького або Старововчинецького ліцеїв. Можливо, бачать в цьому певну перспективу, однак більшість наших педагогів — вищої категорії із званням „старший вчитель”, колектив потужний, тому не бачу сенсу мучити дитину із шкільних років їздою, — зазначив директор.
Однак, як розповів Юрій Васильович, маємо вільне місце для талановитого вчителя музики. Якщо хтось бажає прищеплювати дітям таке мистецтво — хай звертається.
У Черепківській ЗОШ 11 комп’ютерів, 1 ноутбук. Щоб не ділити клас на групи під час уроку, потрібно ще кілька. Діти вивчають вже не одну, а одразу дві іноземні мови: англійську та німецьку.  Юрій Столярчук каже, що наступного року учні замість німецької хочуть опанувати французьку або румунську.
На завершення нашої розмови директор зізнався, що часто відвідує сесії районної ради (хоч не є депутатом), розуміє, що коштів на все, що потрібне школі, просто немає.

P.S. Про захід, який відбувся у Черепківській ЗОШ, розповів вчитель Іван Жижій. Згідно плану проведення місячника оборонно-масової  роботи, присвяченого 69-й річниці Перемоги над фашистською Німеччиною, організували змагання із стрільби з пневматичної гвинтівки, підтягування на перекладині, розбирання і складання АК-74, футболу та інших видів спорту. Юнаки 9—11 класів відвідали прикордонний відділ «Черепківці», де заступник начальника та дільничний інспектор ознайомили з роботою, показали озброєння і техніку. Майбутні воїни вивчали будову автомата Калашникова, пістолета Макарова, змагалися на швидкість розбирання та складання АК-74. Найспритнішим був учень 11 класу Микола Ткачук.

Лариса Дущак.
Фото автора.

 

Переглядів: 368 | Додав: Newday | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru