Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Вересень » 26 » Діти Глибоччини прагнуть миру
11:39 AM
Діти Глибоччини прагнуть миру

Глибоцький район виявився єдиним в області, який ініціював  відзначення Міжнародного дня миру. Тож на свято, окрім організаторів та дорослих, завітали навіть  журналісти телеканалу «Буковина».

О 13.00 площа Героїв майдану розквітла вишиванками, синьо-жовтими прапорами та посмішками лідерів учнівського самоврядування, які з`їхалися з-понад 20 шкіл району, аби виявити свою активну життєву позицію. Саме такою була першочергова мета організаторів – відділу у справах сім`ї, молоді та спорту, управління освіти, відділу культури, громадських молодіжних організацій, небайдужих освітян. А ще — віднайти активну молодь, а згодом об`єднати зусилля у роботі районного молодіжного парламенту.
 І патріотична поезія у виконанні учнів Глибоцької ЗОШ, і пісня із синьо-жовтим полотнищем (від учнів Глибоцького ліцею), і зворушливі листи солдатам від кам’янчан, і 200 голубів від Федерації професійних голубівників Глибоччини (кер. Степан Безушко), що знялися у небо, як надії на мир в Україні – всі складові урочистого дійства на площі окриляли і єднали.
Мирна хода центром Глибоки відбулась під керівництвом очільника Козацької варти Іллі Лупуляка. Щиру експресію гасел задавала викладач Олеся Чубрей. Відлунювали голоси юнаків і дівчат традиційне «Слава Україні! Героям слава!».  А ще  авторське гасло: «Крим і Донбас – наш! Путін з України – марш!».
Зворушливо проводжали у зону АТО Валерія Личака, Степана Опеченюка та Івана Вільчука. 
По завершенні урочистої частини ведучий заходу — голова молодіжного руху «Молодь Глибоччини» Віталій Мостовий — запропонував реєструватися для роботи у майбутнього «парламенті» та запросив до флеш-мобів, під час яких зібрали понад 1000 грн. на потреби воїнів АТО. До пожертв долучився і райком профспілки працівників освіти, придбавши воду та інші товари. 
Знаменно, що перед початком і по закінченні свята спраглу землю зросив довгоочікуваний  дощик. Приймемо ж це за добрий знак і єднаймо зусилля у щирих намірах задля відновлення миру в Україні!

Олена Рєпіна,
головний спеціаліст 
управління освіти
Фото Вадима Рудого.

Переглядів: 529 | Додав: heavymetal2006 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
nanewday@mail.ru