Новий день   
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2014 » Травень » 8 » А ми тую славу збережемо
11:53 AM
А ми тую славу збережемо

Під такою назвою районну історико-краєзнавчу конференцію учнівської молоді провів Глибоцький центр туризму та краєзнавства в актовій залі місцевого ліцею. Захід приурочили 70-й річниці визволення району, області, України від фашистських загарбників. 

Конференції, конкурси, експедиції, змагання, виставки на військово-патріотичну тематику, вшанування героїчного подвигу солдатів у роки війни, естафети пам’яті, збір матеріалів про пам’ятники Великої Вітчизняної війни в районі — такі заходи передували конференції, яка стала своєрідним звітом про проведену роботу в рамках першого етапу акції. Учні з навчальних закладів району, вихованці туристсько-краєзнавчих гуртків представили 22 пошуково-дослідницькі роботи, у яких описали свій населений пункт у роки війни, розповіли про воїнів-односельчан, традиції вшанування пам’яті полеглих, а також турботу про захисників Вітчизни, які ще живуть у їх селах.
Вдало використовували архівні документи, фронтові листи і фотографії, спогади учасників бойових дій, дітей війни, працівників тилу.
З хвилюванням слухали учасників Великої Вітчизняної — Василя Качуляка з Глибоки, Дмитра Лазурка та Дмитра Гуцула із Кам’янки. Їх розповіді про участь у бойових діях, про патріотичний дух на фронтах вразили всіх і вручені їм барвисті весняні квіти та цінні подарунки – свідчення цьому.
Ведучі Андрій Чудієвич та Крістіна Карп надали слово Євгенії та Ганні Лопулякам. З їх розповідей присутні дізнались, як нелегко було відбудовувати країну після війни, як цінували тоді кожен мирний день. 
Про велике значення патріотичного виховання учнівської молоді та роль у цій справі Глибоцького центру туризму і краєзнавства говорили голова райради Григорій Ванзуряк та голова районної ради ветеранів Петро Фока. Зокрема, вони, які і всі учасники заходу, були вражені виставками фотогазет та пошуково-дослідницьких робіт. Серед зібраних матеріалів можна прочитати прізвища педагогів, керівників гуртків, які з року в рік наставляють учнів до досліджень на військово-патріотичну тематику.
Запросили на конференцію і нащадків солдатів, імена яких викарбувані на обеліску у глибоцькому парку. Від їх імені виступила психолог Центру Надія Букатар. 
Директор Глибоцького ЦТКСЕУМ Анатолій Дудка зауважив, що керівники туристсько-краєзнавчих гуртків взяли участь у всеукраїнських історико-краєзнавчих акціях «Збережемо пам’ять про подвиг», «Шляхами подвигу і слави», «А ми тую славу збережемо». Результат — понад 100 пошуково-дослідницьких робіт, у яких цінна краєзнавча база даних про кожен населений пункт району. Багато з цих досліджень були переможцями обласних форумів юних краєзнавців та всеукраїнських конкурсів у Києві та Миколаєві.

Софія ФЕРА
методист Глибоцького центру  туризму та краєзнавства.

 

Переглядів: 473 | Додав: heavymetal2006 | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
nanewday@mail.ru